Tehnologia ceramică Doulton®

modeling-clay-pottery-2

În circuitul oferit de naturăapă trece prin etape diferite până când ajunge la suprafață pentru a fi consumată. Râurile de munte se formează din topirea zăpezii și a ghețarilor în fiecare primăvară. Apa rezultată este înmagazinată în straturile de rocă, pietriș, argilă și nisip ale masivului muntos. Aceasta se scurge încet de lungul anului prin toate aceste straturi, într-un proces natural de purificare, rezultând astfel o apă fără contaminanți și impurități

Ceramica Doulton®

John Doulton, inventatorul tehnologiei care îi poartă numele, a aplicat același principiu pe care natura îl aplică pentru apă. Înglobând o serie de materiale găsite în natură, a creat un mediu de filtrare cu o porozitate suficient de mică, încât concureze cu ce ne oferă natura. “Lumânarea ceramică” creată permite apei  curgă prin milioane de pori de jumătate de micron, un labirint complicat de unghiuri ascuțite, conceput pentru a reține orice particule străine.

Ulterior a introdus Argintul in structura ceramicii, fiind cunoscut ca un agent eficient împotriva bacteriilor, virușilor și mucegaiurilor. Ceea ce face Argintul atât de eficient împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor este acțiunea ionilor de argint (AG+) asupra peretelui celular al celulelor distrugand enzimele necesare pentru ca germenii sa supraviețuiasca. Spre deosebire de antibiotice, bacteriile nu pot deveni rezistente la aceste efecte.

Tehnologia ceramica Doulton

Doulton a creat și tehnologia de adsorptie cu cărbune activ din coji de nuca de cocos. Cărbunele activ este un material adsorbant solid inert utilizat în mod obișnuit pentru a elimina contaminanții dizolvați din apă.

Datorită caracteristicilor sale, cărbunele activ produs de John Doulton are capacitatea excepțională de a reține peste 250 de contaminanți. Îndepărtarea are loc prin fenomene de adsorbție bazate pe interacțiunile de suprafața dintre contaminanți și suprafețele plachetare grafitice ale cărbunelui.

Ulterior, odată cu finalizarea studiilor privind efectele altor produse asupra purificării apei, Doulton a introdus noi elemente. Medii pentru înlăturarea metalelor grele, a calcarului, clorului, nitraților sau fluorului sunt disponibile în toate filtrele produse. Azi, tehnologia ceramică Doulton este cea mai sigură dar și cea mai potrivită pentru a obține apă de băut cu un conținut de elemente esențiale pentru organismul uman.

Updating…
  • Nu ai niciun produs în coș.